Courses

LEGO роботика за деца и ученици


В занятията по роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика и разнообразни науки. Опознават как работят новите технологии и основните принципи, заложени в тях. Развиват своето логическо, пространствено и креативно мислене.
И всичко това в тематична атмосфера – курсовете се помещават в чисто новата лаборатория по роботика в София Тех парк – „Изкуствен интелект и CAD системи“.
С помощта на LEGO роботите, децата тренират работа в екип, решават „невъзможни“ проблеми под формата на игри, експериментират и добиват реален опит. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици от 1 до 6 клас.
Не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите!

Робо ваканция


Лаборатория „Изкуствен интелект и CAD системи“ към София Тех Парк организира ускорени курсове по роботика за деца 3-7 клас. Курсът предлага:

  • Запознанство с роботи както за обучения, така и от висок клас
  • Изграждане на базови хардуерни и софтуерни познания
  • Обучение с различен робот всеки ден
  • Предоставяне на персонален лаптоп/Компютър на всеки курсист за времето на курса
  • Многобройни изненади

Времетраене – 2 астрномически часа на ден
Цена – 300 лв

Services

# Description
1 Наем на ЕЕГ оборудване:
Отдаване под наем на ЕЕГ оборудване от нисък клас EMOTIV EEG+ - налични са 10 броя - за масово ползване (при група хора) или по единично за изследване на един обект.
В лабораторията разполагаме и с професионално оборудване медицински клас - електроенцефалограф със 128 канала Nuevo EEG със Synamps 2 усилватели.
2 Наем на дронове (с наш пилот):
Дроновете Turbo Ace Matrix са екипирани с оборудване за видеозапис и възможност за дълъг престой във въздуха и пренос на малки товари – имаме възможност за добавяне на допълнителен хардуер или необходими сензори (имаме възможност за добавяне на сензори, предоставени от клиента)
Разполагаме и с дроновете QRX350, обурудвани за видеозапис и с възможно добавяне на определен брой набор от сензори.
3 Наем на измервателно оборудване и отдаване на измервателни услуги с наличните радиочестотни анализатори, цифрови осцилоскопи, честотни анализатори и мултимери с възможност за запаметяване на информацията в РС. Компактно оборудване от Siglent, Rigol и Spectran.
4 Наем на оборудване за виртуална реалност от универсален тип модел VR2200 със сензорни ръкавици с датчици за движение на всеки отделен пръст.
5 Наем на оборудване за добавена реалност с възможност за предаване на стерео образ и Android OS модел Epson Moverio.
6 Отдаване на електромиографско оборудване (ЕМГ) под наем за група хора с Thalmic Mio ЕМГ гривни или по единично - чрез професионално оборудване медицински клас (с възможност за запис на ножество канали) BTS Free MG 300.
7 Отдаване под наем на софтуер на час - Solid Works, Altrium Designe, MATLAB.
8 Отдаване на роботи и оборудване (ЕЕГ, ЕМГ) за събития или за кино и театрални продукции, шоута, представления и рождени дни - двата хуманоидни робота Aldebaran Nao, две колесни платформи с възможност за дистанционно управление и предаване на съобщения Dr. Robot Sputnik.
9 Провеждане на курсове по роботика за деца с наличните Lego Mindstorms комплекти за начално ниво на роботика.
10 Провеждане на курсове по Solid Works, Altrium Designer и MATLAB софтуерни продукти.
11 Отдаване под наем на компютърен ресурс – за специализирани изчисления към проекти.